Volkswagen  va repara toate  masinile..

 Constructorul German  producator al modelului Volgswagen a promis ca va  repara pana la sfarsitul anului 2017, toate maÈ™inile  din Europa care au comercializate cu softul de polulare masluit (Dieselgate).

Vera Jourova, Comisarul pentru justiÈ›ie, consumatori È™i egalitate de gen, s-a întâlnit cu un reprezentant al l Consiliului de AdministraÈ›ie al Volkswagen, care a promis solutionarea tuturor problemelor, iar in acest sens se va intocmii un plan pentru informarea clienÈ›ilor cu privire la necesitatea reparaÈ›iilor, urmand ca  până în toamna anului viitor sa fie reparte toate maÈ™inile din Europa care au implementat softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel È™i va oferi clienÈ›ilor un certificat de conformitate.

 Vera Jourova reprezinta  grupurile de clienÈ›i ai VW si urmareste ca  constructorul german  să-È™i despagubeasca clienÈ›ii din Europa, aÈ™a cum s-a întâmplat în SUA în urma scandalului emisiilor.

Matthias Mueller, È™eful producătorului auto,  a respins solicitările ca VW să compenseze clienÈ›ii europeni din cauza scandalului emisiilor.

Matthias Mueller a declarat, pentru publicația germană Welt am Sonntag, că un acord similar ar fi neadecvat și imposibil din punct de vedere financiar.

Oliver Krischer, parlamentar german de la Partidul Verzilor  a declarat ca „Nu este acceptabil ca Executivul să nu-È™i asume niciun fel de consecinÈ›e reale în urma scandalului emisiilor È™i să dea un cec în alb pentru înÈ™elătorii È™i decepÈ›ii. Trebuie să se explice de ce companiile din Germania nu plătesc amenzi. Nu este în regulă ca È™oferii europeni de maÈ™ini VW să fie trataÈ›i mai rău decât cei din SUA”.

Mentionam ca Grupul Volkswagen face obiectul unor investigaÈ›ii în mai multe țări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat peste  11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft  de falsificare a testelor de mediu.


Alte stiri din domeniul automobilistic

Preţurilor asigurăriilor RCA îngheţate de Guvern Publicat la: 14 Sep, 9:27
Carpatica Asigurări nu poate intra în faliment Publicat la: 13 Sep, 18:30
Circulaţia pe Centura Bucureşti va fi.. Publicat la: 3 Sep, 10:50
0

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, accepti modul in care folosim aceste informatii. Afla mai multe aici

Inchide