Pasajul  Piaţa Sudului poate  fi..

Lucrările de construire a pasajul de la PiaÅ£a Sudului din BucureÅŸti  pot fi gata în  5-6 luni,  conform declaraÅ£iei dnei  Gabriela Firea ”Daca totul va merge conform planului, lucrarile la pasajul Piata Sudului vor fi finalizate in primavara anului viitor”. Lucrările trebuiau terminate la  31 decembrie 2018.

Primarul Municipiului BucureÅŸti  a vizitat  ÅŸantierul împreună cu Gianni Pittela, preÅŸedintele Grupului SocialiÅŸtilor ÅŸi DemocraÅ£ilor din Parlamentul European.

Primarul General al Municipiului BucureÅŸti a spus următoarele: "ÅžtiÅ£i foarte bine că este o diferenţă între stadiul fizic al unei lucrări ÅŸi stadiul incluzând reÅ£elele adiacente, ÅŸi anume lucrările care presupun monitorizarea utilităţilor ÅŸi traseele utilităţilor. Din acest punct de vedere, poate că de multe ori, în mod public, s-a vorbit despre două procente, pentru că unul era stadiul fizic al lucrării efective ÅŸi unul includea ÅŸi devierea de utilităţi."

”Pasajul PiaÅ£a Sudului este un obiectiv extrem  important pentru fluidizarea traficului în  Capitală care a fost finantat din fonduri europene. Este vorba despre 19 milioane de lei, peste 4 milioane de euro, la care s-a adaugat o suma similara de la bugetul local.În ceea ce priveste termenul de finalizare a acestei lucrari, daca toate lucrurile se vor desfasura conform celor discutate pana cum, in primavara anului viitor lucrarea va fi finalizata, deci nu va dura mai mult de 5-6 luni.

Ne-am intalnit de mai multe ori, atat cu reprezentantii consultantilor, cat si cu cei ai constructorilor, respectiv Astaldi si EuroConstruct, mai avem in acest moment cateva intarzieri legate de faptul ca lucrarile de deviere a utilitatilor nu au fost prevazute in contractul initial, ceea ce a fost, din punctul meu de vedere, un mare minus care nu se va mai repeta, cel putin in aceasta administratie. Trebuie sa fim mult mai atenti atunci cand incheiem contractele, la toate detaliile, inclusiv la devierea utilitatilor si abia apoi sa demaram lucrarile, pentru ca ii dezamagim pe cetateni atunci cand anuntam o lucrare cu termen de finalizare doi ani, si de fapt se finalizeaza in patru ani.”, a adaugat Primarul General.

Presedintele Grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul Europen, Gianni Pittella, a declarat: ” Sunt fericit ca pot sa fac aceasta vizita de lucru si sa vad cum decurg lucrarile in cadrul acestui proiect important Capitala Romaniei, care va ajuta la fluidizarea traficului, va creste calitatea vietii cetatenilor, dar si a turistilor. Este un proiect finantat, asa cum a spus doamna primar,  si cu fonduri europene. Aceste date concrete demonstreaza ca Europa nu este o mama vitrega, asa cum o numesc unii. Demonstreaza ca este benefica, fundamentala pentru Romania. Noi ne-am angajat sa sustinem politica europeana de coeziune, deci si acordarea de fonduri europene catre Romania. Suntem mandri ca aceasta politica este coordonata la nivel european de catre o romanca, colega noatra Corina Cretu. Seful de santier ne-a asigurat ca in primavara anului viitor aceasta lucrare va fi definitivata, iar eu voi fi prezent la inaugurarea acestuia.”

Sursa www.imobiliareMag.ro


Alte stiri din domeniul automobilistic

Volkswagen va repara toate masinile pana la sfarsitul anului 2017 Publicat la: 22 Sep, 17:55
Preţurilor asigurăriilor RCA îngheţate de Guvern Publicat la: 14 Sep, 9:27
Carpatica Asigurări nu poate intra în faliment Publicat la: 13 Sep, 18:30
0

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, accepti modul in care folosim aceste informatii. Afla mai multe aici

Inchide